رفع عیوب در لعاب کاشی و انواع کاشی در کاشی کاری

روکارهای سیمانی و بلوک ها در خدمات بنایی ساختمان
اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۸
روش های سنگ کار در زیبا سازی نما و دیوار ها
اردیبهشت ۱۲, ۱۳۹۸

رفع عیوب در لعاب کاشی و انواع کاشی در کاشی کاری

در کاشی کاری و سرامیک کاری در بعضی مواقع ترکهای کوچک روی لعاب کاشی کاری ساختمان است که وقتی لعاب تحت تاثیر کشش قرار می گیرد ترک می خورد ( با توجه به بیسکویتی که لعاب روی آن قرار گرفته است )
تنش کششی و ظاهری ترک خورده ای که متعاقب آن بوجود می آید، ممکن است در آخرین چرخه تولید یا چند روز پس از کار گذاشتن کاشی توسط کاشی کار یا پس از چند ماه ایجاد شود.

به ندرت در کاشی های دیوار بوجود می آید. این عیب به فراوانی در کاشی های کف و دکوراسیون شده با رنگها و لعاب های مختلف که آسیب پذیر و به تنش های کششی حساس هستند، مشاهده می شود. در مورد انواع خاص از لعاب ها (مثلاً se ) این عیب همیشه قابل مشاهده است . این عیب با کاربرد wax ، روغن بزرگ (rinsed oil) با مواد دیگری که با نزدیک کردن ترکهای ریز، آنها را مخفی می کنند و نفوذناپذیری اولیه سطح را به کاشی بر می گرداند و ترکها را غیر قابل رویت می گردند.

 

دسته بندی در کاشی کاری ساختمان :

مشخصاتی که در فرآورده نهایی به عنوان عیب  به نظر کاشی کار شناخته می شوند . فراوان بوده و ماهیت متفاوتی دارند از آنجایی که نمی توان این عیب را یک به یک توضیح داد با توجه به روش تشخیص و شناسایی آنها تقسیم بندی زیر در زمینه خدمات کاشی کاری انجام می شود:
الف ) عیوب معمولی و متداول در کل مجموعه کاشی کاری ساختمان عیوبی هستند که در تمامی قطعات توده مورد نظر یا در بیشتر آنها مشاهده می شود ( مانند ترک خوردن در اثر منقبض شدن لعاب، سختی کم و … )
ب – عیوب مربوط به زیبایی خدمات کاشی کاری ساختمان عیوبی هستند که بر کیفیت سطح اثر می گذارند.
ج – عیوب مربوط به انسجام بدنه در کاشی کاری ، به مواردی مربوط می شوند که بر مقاومت خمشی کاشی ها ، ترک های سرد شدن شکافها و … اثر می گذارند.
برای هر یک از این گروه ه یک روش تشخیص و یک روش خاص ارزیابی وجود دارد که کاشی کار و یا سرامیک کار به آن واقف است.
انواع کاشی
کاشی ها را به لحاظ مرغوبیت و نداشتن عیب و نقص به درجات زیر تقسیم بندی می کنند.
کاشی درجه ۱ : کاشی هایی هستند که کاملاً سالم بوده و هیچ گونه نقصی از لحاظ لعاب داده شده در روی سطح لبه ها و کناره آنها وجود نداشته باشد. بر روی کارتن های کاشی درجات و نوع رنگ آن نوشته می شود.
کاشی درجه ۲ : کاشی هایی هستند که از نظر دید کاشی کار و یا سرامیک کار ظاهری یکی از معایب مشروع زیر را داشته باشند
کاشی که در تمام سطح لبه های سطح لعابدار فقط یک لعاب نگرفتگی حداکثر به ابعاد ۳ x 2 میلیمتر داشته باشند.
کاشی هایی که در یکی از چهار گوشه سطح لعابدار فقط یک پریدگی حداکثر به ابعاد ۵/۱ x 5/1 میلیمتر داشته باشند.
کاشی درجه ۳ : کاشی هایی هستند که معایب خدمات کاشی کاری موجود در آنها بیش از نقایص مشروع در باره کاشی درجه دو باشند.
کاشی ها را پس از بسته بندی و تعیین نوع درجه و رنگ بر روی کارتن ها به بازار عرضه می کنند.
درجه مرغوبیت کاشی بر می گردد به عوامل ساخت کاشی : ا ز ابتدای تهیه خاک و گل و ترکیبات معدنی که از مهمترین مسائل در ساخت کاشی می باشد تا انتهای بحث کاشی یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده است.
اول قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی را تشکیل می دهد. دوم لعاب روی آن که ماده ای شیشه ای و قسمت سطح رویی آن را تشکیل می دهد.
یکی از مهمترین عوامل در صنعت کاشی سازی و کاشی کاری  آن است که این دو ماده را طوری انتخاب کنید که ضریب انبساط آنها مساوی باشد. زیرا با توجه به اینکه در ساختمانهای فعلی اغلب از کاشی در سرویس های بهداشتی استفاده می شود و در این مکانها مخصوص در حمام ها کاشی ها در معرض تغییرات سریع درجه حرارت می باشند و در نتیجه انقباض و انبساط شدید در کاشی ایجاد می گردد و لعاب روی کاشی نسبت به سفال پشت آن بسیار ترد تر و شکننده تر می باشد، لذا اگر ضریب انبساط و انقباض سفال و لعاب روی آن یکی نباشد بلافاصله بعد از مصرف روی آن ترک هایی ایجاد می شود و کاشی را بسیار بدمنظره می نماید.
عمل خشک کردن کاشی یکی از مهمترین مراحل تهیه کاشی می باشد. زیرا اگر قطعه به خوبی خشک نشود ( آب فیزیکی آن تبخیر نگردد و یا به سرعت خشک شود) کاشی ترک می خورد و یا می پیچد و یا تغییر حجم می دهد که تمام این عوامل باعث نامرغوب شدن کاشی می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.