سقف کاذب در بنایی ساختمان

اصول گچبری طرح ها روی سطوح دیوار در بنایی ساختمان
اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۸
پوشش های کاذب و جداکننده در بنایی ساختمان
خرداد ۲, ۱۳۹۸

سقف کاذب در بنایی ساختمان

سقف کاذب در  خدمات بنایی ساختمان های بتنی ، در بنایی ساختمان های بتنی هنگام قالب بندی در فاصله های معین قالب را سوراخ کرده و میله های آهنی به قطر شش تا ده میلیمتر از سوراخهای تخته ها عبور می دهند و آن را به قسمت های آهن بندی بتن بسته یا جوش می دهند و بتن ریزی می نمایند. وقتی بتن خودگیری خود را انجام داد و قالبها را باز نمودند ، میله های مذکور به سقف عمودی آویزان خواهد بود که بعداً به اندازه دلخواه زیر آن را بوسیله میله آهن یا تخته بندی (لایه )به یک سطح صاف در می آورند و روی آنرا رابیتس (تورهای فلزی مخصوص ، شکل ۳-۱۵ یانی های بافته شده (شکل یا یونولیت و صفحات ضد صوت و یا با کانتکس (نی فشرده ) سقف سازی می نمایند. فاصله بین سقف کاذب و سقف اصلی که یک فضای آزاد است بیشتر برای عبور کانال تهویه و لوله های آب و فاضلاب استفاده می شود . روی نی و رابیتس را ابتدا اندود گچ و خاک کرده و بعد روی آن را سفید میکنند، ولی یونولیت و یا صفحات ضد صوت را مستقیماً روی لایه ها می چسبانند و در نماسازی مورد استفاده قرار می دهند.

 

 

در بعضی مواقع که بنای ساختمان  بخواهد عایق ضخیم تری داشته باشند از کانتکس استفاده می کنند برای نصب کانتکس ابتدا آهن سپری را به فاصله های معین (یعنی اندازه پهنای کانتکس در دیوار نصب می کنند و سپس ورقهای کانتکس را روی آن قرار داده و با سیمهای نازک محکم می بندند و روی آن را با اندود گچ و خاک سفیدکاری می کنند این نوع سقف سازی را به جای توفال می توان مورد استفاده قرار داد. در ساختمانهای قدیمی و یا ساختمانهایی که با شیروانی ساخته می شوند زیر تیرها را با تخته هایی بنام توفال ، توفال کوبی می کنند. نحوه توفال کوبی قبلاً در همین بخش آمده است.

سقف کاذب از نی فشرده شده(کانتکس ) در بنایی ساختمان :

نی را به چند طریق به یکدیگر متصل می کنند، گاهی نی ها را دو به دو (نی گرد) پهلوی یکدیگر قرار می دهند و با سیمهای نازک می بافند و گاهی تک تک . این گونه باعث نی ملات را به خوبی به خود جذب نکره و به سختی نگه می دارد و کار را مشکل می نماید.

برای کار بهتر بنای ساختمان ، نی را از قطر به دو نیمه مساوی تقسیم کرده و آن نیمه ها را با یکدیگر متصل می کند (می بافند) شکستگی نی ها را به طرف پایین (محلی که باید اندودکاری شود ) نصب کرده و روی آنرا با ملات پر می کنند نی نیمه شده برای نگهداری ملات بسیار مناسب بوده و بهتر از نی گرد ملات را به خود نگه می دارد.

سقف کاذب در پوشش های تیرآهن و غیره در خدمات بنایی ساختمان : همانطور که در بالا گفته شد میلگردها را از سقف ، بطور عمودی ، آویزان می کنند و به فاصله های معین به تیرآهنها و یا سقف دیگر از بالا نصب نموده عمل پوشش را به هر شیوه ای که لازم باشد انجام می دهند . پس از نصب کانال و  وسایل مورد نیاز که باید در پشت سقف کاذب نصب گردد شروع به ساختن سقف کاذب می کنند.

در مناطق گرمسیر در بنایی ساختمان از پوشش شیروانی نمی توان استفاده کرد و برای پوشش ساختمانها از تیر چوبی ، تیرهای آهنی و یا بتن آرمه استفاده می نمایند و با استفاده از سقف کاذب آن را دوپوش کرده و از گرم شدن اتاقها و فضای داخل جلوگیری می نمایند و پشت بامها را همانطور که در سقف ها گفته شد، با لوله های سفالی دوپوش می سازند.

در پوشش های آجری  که گاهی نمره تیرآهن بالا است (تیر آهن نمره ۲۰ الی ۳۶ به بالا) پوشش، قسمتی از پایین سقف را پر می کند و باید بقیه سقف را از بالا به مصالح دیگری پر کرد تا به سطح بالا یا به سطح شیب بندی برسد. برای پر کردن می توان از هر نوع مصالحی مثال پوکه معدنی و یا پوکه های مصنوعی که بار سقف را زیاد می کند و ضریب اطمینان بیشتری برای سقف ایجاد می نماید استفاده کرد.

در این پوشش ها برای داشتن سقفی بهتر با مصرف مصالح کمتر و نیز بار سبک تر و در ضمن امکان ایجاد عایق صوت و حرارت در سقف ، در قسمت بالای تیرآهن به بدنه طولی آن یک آهن نبشی جوش می دهند و پوشش سقف را در بالا ، روی لبه نبشی انجام می دهند به طریقی که خیز پوشش با روی تیرآهن همرو شود

در بنایی ساختمان پس از اینکه پوشش تمام شد زیر سقف داخل لبه تیرآهن را با یک تیغه ای آجری ، سقف سازی می کنند و کار تعمیر را انجام می دهند . بین تیغه آجری و پوشش سقف همچنان خالی می ماند و فضای خالی بین دو پشتش عایق حرارت بوده و بار سقف به اندازه فضای خالی موجود کم است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.