کاشی کار و نحوه ساخت لعاب کاشی

کاشی کار و توانایی حمل کاشی و مصالح
آذر ۶, ۱۴۰۱
سنگ کار و رعایت اصول ایمنی در سنگ کاری ساختمان
آذر ۱۰, ۱۴۰۱

کاشی کار و نحوه ساخت لعاب کاشی

کاشی کار و لعاب کاشی

لعاب یک پوشش و لایه نازکی از جنس شیشه است که بر روی بدنه ی خام مثلا انواع کاشی قرار داده می شود و سپس در کوره پخته می شود.این شیشه ها در رنگ های و مختلف وجود دارد و کاشی کار با توجه به اقتضای کار می تواند ان را انتخاب نماید.

از این لایه لعاب کاری بیشتر از دو جهت مورد استفاده قرار میگیرد.علت اول زیبایی و جلا و درخشش خاصی هست که این نوع پوشش به نمای کاشی کاری ساختمان می دهد. دومین علت این است که این پوشش مانند عایق عمل کرده و از نفوذ نم و رطوبت به داخل کاشی و پوسیدگی و متلاشی شدن جلوگیری می کند.

در طبیعا بسیاری از عناصر هستند که بصورت عادی و طبیعی بلوری نیستند ولی در اثر حرارت به انها به بلور و شیشه های شفاف تبدیل می شوند.گرافیت و فلدسپات از این نوع از مواد هستند.این مواد پس از حرارت دیدن و پس از ان بلافاصله سرد شدن به حالت پودری درمی ایند.

این پودر به دست امده در واقع همان محصولی است که به عنوات لعاب در صنعت کاشی کاری ساختمان از ان استفاده می شود.این پودرها در کوره های مخصوص با دمای بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه ذوب خواهند شد.

کاشی کار  کاشی کاری ساختمان سنگ کاری ساختمان سنگ کار

مراحل ساخت شیشه

سیلیس ماده ای است که از ان برای تولید شیشه استفاده می شود و در طبیعا وجود دارد.موادی به نام مواد شیشه ساز مجود دارد که ان را با سیلیس ترکیب ترکیب کرده تا شیشه ساخته شود.شیشه در واقع حالت مایعی از مواد است که در اثر دمای معمولی به حالت جامد و قابل استفاده در می اید.پس تمامی شیشه ها در حالتی که حرارت ببینند مایع و روان می شوند.

جنس شیشه هایی که از انها به عنوان روکش و یا لعاب برای کاشی در کاشی کاری ساختمان استفاده می شود باید مقاوم باشد و به راحتی نتوان بر روی ان خراشیدگی ایجاد کرد.این لعاب ها دارای درجه سختی بالا و پایین هستند.شیشه ها با درجه سختی پایین را براحتی می توان خش دار کرد و با درجه سختی بالا به راحتی خش دار نشده و سطح لعابی انها از بین نمی رود.لعاب های سربی از نوع نرم هستند و لعابها از جنسن فلدسپات جز لعاب سخت محسوب می شود.

کاشی کار  کاشی کاری ساختمان سنگ کاری ساختمان سنگ کار

برای تهیه لعاب های رنگی باید لعاب های عادی بی رنگ را با بعضی از اکسیدهای فلزی به نسبت های مشخص مخلوط کرد  تا لعاب هایی با رنگ قرمز آبی و زرد تولید گردد.

در برخی از انواع کاشی ها رنگ را بر روی کاشی یا سرامیک می پاشند و بر روی رنگ های پاشیده شده لعاب و شیشه قرار می دهند. بسیار اهمیت دارد این کارها با دقت و ظرافت صورت گیرد تا پس از خروج محصولات از کوره به نتایج مطلوب برسیم.

پیستوله بهترین وسیله ای است که با ان می توان بهترین پوشش رنگ  و لعاب را روی کاشی و سرامیک ایجاد نمود.با این وسیله بصورت یکنواخت می توان سطوح را لعابدار نمود.برای حصول بهترین نتیجه می بایست فاصله پیستوله از سطح استاندارد باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.